• Бул. Јане Сандански 86/1-20, 1000 Скопје
  • +389 2 2450 397
  • evrotim@evrotim.mk
Производител: GIMA
GIMA

GIMA е водечка италијанска компанија со 87 годишно искуство на полето на медицината со дистрибутери во над 145 земји низ целиот свет.

Компанијата е основана во 1926-та година како производител на метални и стаклени шприцеви. Денес таа претставува еден од главните водечки лидери во производство на над 6000 медицински производи.

Во текот на 87 годишното искуство GIMA секогаш била водена од членовите на Manzoni фамилијарната компанија.

Производи кои ги нуди:

· iHealth безжични производи

· Дијагностички тестови - лабораторија

· Хируршки инструменти како и медицински производи од инокс

· Медицински кеси

· Ваги и садови за мерење

· Помагала за пациенти

· Медицински мебел

· Електромедицинска опрема

· Гинеколошка опрема

· Електрохирургија и каутери

· Хируршки наочари и огледала

· Ендоскопија

· Медицински светла

· Дијагностика - ЕНТ опрема

· Дијагностика - стетоскопи/сфигмографи

· Аудиометрија и спирометрија

· ЕКГ, монитори и ултразвук

· Прва помош /итна помош

· Стерилизација

· Ветерина

· Анатомија на пациент